3D träning

3D TRÄNING

Vad är detta?


3D står för tredimensionell och syftar till att våra kroppar är gjorda för att röra sig i flera rörelseplan. Detta är något vi gör hela tiden i vårt vardagliga liv, och i synnerhet när vi idrottar.


Övningarna kan därför se annorlunda ut gentemot de i traditionell styrketräning. Traditionell styrketräning fokuserar oftast mer på enskilda muskelgruppers styrka. 3D fokuserar istället på att bli stark i en mångfald av mer sammansatta rörelser i de tre rörelseplanen. Givetvis tränas musklerna då med, om än inte lika isolerat. Båda är viktiga då de tillsammans kompletterar varandra och bygger både en mer robust och samtidigt en mer funktionell kropp.


Denna typ av träning har blivit uppmärksammat och populärt de senaste åren då många har upplevt fördelarna och nöjet med att träna på detta sätt. Träningsformen används idag såväl både av vardagsmotionärer som elitidrottare.


Vissa tycker om att göra allt i 3D rörelser medans vissa föredrar att blanda in det i den traditionella träningen. Jag utgår från vad du har för önskemål med träningen och vad jag anser din kropp behöver