3-D TRÄNING

3-D TRÄNING

 

3-D står för 3 dimensionell och syftar till att våra kroppar är konstruerade för att röra sig i 3 olika plan, uppåt/nedåt, sidledes och i rotation.

Detta är ju också något vi faktiskt alltid gör i vardagen och när vi idrottar utan att vi kanske tänker på det. Finns det delar av kroppen som är för rörliga kommer den inte effektivt kunna motstå krafter, är någon del istället för stel så kommer det bli svårare att sprida ut belastningen i kroppen på rätt sätt. Det är ju tyvärr ofta så skador uppkommer, både i en enskild händelse eller över tid.

Våra kroppar mår och presterar som allra bäst när alla delar samarbetar som en enhet.

 

Med detta tänk och kunskap så kan vi stärka, skapa rörlighet och balans i våra kroppar i mängder av positioner. Något som man har väldigt mycket nytta av i det dagliga livet, men också självklart i olika idrotter.

 

Precis som med mer traditionell träning så är det individens nuläge som avgör hur pass intensiv träningen blir. Allt som oftast handlar det inte om hur tunga vikter som lyfts, utan svårighetsgraden blir istället rörelseomfånget, hastigheten och startpositionen med mera. Denna typ av träning upplevs ofta av många som mer levande och frigörande än traditionell stryrketräning.

 

Om jag ser att kunden behöver det eller om kunden själv önskar det, så jag väver jag in detta tillsammans med den mer traditionella träningen.